Inför finalen...

 Ikväll så ska det då avgöras vilka som vinner de afrikanska mästerskapen 2023. Blir det Nigeria eller hemmafavoriterna Elfenbenskusten?
 
 I tipset så är det dags att avgöra kampen om ära, pengar och berömmelse. För en dryg månad sedan så började då detta tips som framförallt skapats för att förgylla ett snöigt, slaskigt, regnigt, kallt och blåsigt januarimörker, men också att få vara med om att slåss om äran om att få utropa sig som det största fotbollsoraklet i Sverige näst efter Martin Åslund och Saga Fredriksson

AFCON är stort och störst av alla är vinnaren av AFCON-tipset. Alla vill ta hem trofén men väldigt få klarar av det. En tipsvinnare koras som tar med sig titeln i evigheten. Övriga får kämpa vidare och hoppas på mer tur nästa gång.

 
 En snabbanalys innan finalen ger följande: Om Elfenbenskusten vinner så får Peter Lachonius, Pepe Nyman och Richard Lind 25p vardera och då blir Pepe en överlägsen tipsvinnare.

En annan som har ett bra utgångsläge inför finalen är Jocke Holm som lär tokhålla på Nigeria i finalen. Han ligger i second pole position och bara avvaktar att Super Eagles ska kliva fram och vinna, för i så fall tar han hem tipset. Övriga fem som tippat Nigeria, David Lindskog, Mille Braun, Robin Lind, Simon Westerling och Victor Klerstål, tar ett hopp uppåt i tabellen vid nigeriansk seger.

Lycka till ikväll!
Tipsgeneralen

Kommentera här: