Dags för semifinaler!

 På onsdag är det dags för semifinalerna i de afrikanska mästerskapen. I den första semifinalen möts Nigeria-Sydafrika och i den andra så möter Demokratiska Republiken Kongo hemmafavoriterna Elefenbenskusten. I tipset så är det bara Pepe Nyman som kan få båda sina tippade lag till final. 
 
Daniel Åman är ensam om att ha Kongo till final och ingen har tagit Sydafrika. Nigeria som finalister så är det förutom Pepe, David Lindskog, Jocke Holm, Mille Braun, Robin Lind, Simon Westerling och Victor Klerstål. Några fler, Erik Johansson, Fredrik Lehman, Hasse Sjöö, Janne Lindblom, Jennifer Brickzén, Peter Lachonius, Richard Lind, Thomas Widell och Walid Musanhaed, har tippat Elfenbenskusten. 
 
Övrigt så står det 1-1 mellan Victor Osimhen och Mohamed Salah i H2H om vem som gör mest mål. Det är den sista frågan som är kvar innan poängen för Afrikaexpertens frågor delas ut. Skytteligan leds i skrivande stund av Emilio Nsue (Ekvatorialguinea) på 5 mål. Han är dock ointressant eftersom ingen i tipset hade valt honom som skyttekung. Sedan kommer ett gäng på fyra eller tre mål men det är mestadels ifrån spelare som redan spelat klart. En av dem som fortfarande har chansen är nigerianen Ademola Lookman som har gjort 3 mål, men även han är ointressant då ingen valt honom.
 
I tabellen leder fortfarande Pepe, fem poäng före William Nordqvist. 

Kommentera här: